Masité jídla a ryby >> Hovězí maso
Karbenátky
Počet strávníků: 3
Doba přípravy: 60 minut
Datum vložení: 15. února 2010
Vložil: Tana
Ingredience: 400g mletého hovězího masa, 1x cibule, 1x vejce, 1-2 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, mletá paprika, strouhanka, tuk
Postup: K mletému masu přidáme cibuli nakrájenou na drobno, rozmačkaný česnek a vejce. Poté přidáme pepř, sůl, mletou papriku a majoránku. Vše řádně promícháme. Podle potřeby přidáváme strouhanku (Já jsem přidala strouhanku z jednoho rohlíku). Z připravene směsi tvarujeme karbenátky(placičky), které obalíme v hladké mouce. Smažíme zlehka na rozpáleném tuku. Ke karbenátkům se hodí nejvíce bramoborová kaše, ale pochutnáte si na nich třeba i jen s bramborami.